Porci vietnamezi

Despre porcii vietnamezi

Despre porcii vietnamezi

Porci.Vietnamez

 


Porcul vietnamez este originar din Vietnam si Asia de Sud-Est, este in general de culoare neagra, are imunitate ridicata, ceea ce-l predispune putin la boala si ajunge la maturitate in 9 – 10 luni.
Porcii vietnamezi sunt animale relativ mici cu picioare scurte, urechi mici si drepte, coada subtire si dreapta. Scroafa vietnameza se distinge prin talia joasa si corpolenta Porcii vietnamezi au un foarte bun randament la taiere , (85% randament la sacrificare, si 70% de carne în carcasă).


Nu are colesterol
Colesterolul porcului vietnamez de talie mica este de şapte ori mai scăzut ca cel al porcului autohton. Întreţinerea porcului vietnamez nu diferă de cea a porcului românesc (4/5 porci vietnamezi consumă cât un porc romanesc. Greutatea la care ajung într-un an este de 50-60 de kilograme. La un porc vietnamez de 90 kilograme stratul de grasime este de aproape 1 centimetru.


Ce mananca un porc vietnamez?
Orice-i dai, dar ii place la nebunie lucerna, trifoiul si porumbul, la fel ca cel mistret. Sa nu uitam ca provine din salbaticie. Spre deosebire de porcul “clasic”, care este omnivor, porcul vietnamez este cu adevarat vegetarian, consumand doar legume si fructe. Daca vrei sa atinga 90 kilograme si sa-l sacrifici, trebuie sa-i suplimentezi hrana cu cereale. Vietnamezul mananca tarate, mere, varza si chiar iarba, deci este relativ usor de intretinut vara si toamna.

Citeste mai departe ...Despre porcii vietnamezi